úterý 14. března 2023

Central Park II, Metropolitan Museum of New York, NY Rangers

Ráno jsme zase snídali s Helgou a uspokojili tak její potřebu po sdílení a diskuzi. Po snídani jsme šli na metro na 190th Street a svezli se jím k okraji Central Parku, který jsme si dnes konečně pořádně prošli. Půjčení kol bohužel nevyšlo, protože pro změnu celý den sněžilo (posněžávalo) a foukal vítr.





Central Parkem jsme prošli až k Met, kam jsme přišli hned na otvíračku, takže ještě nebylo moc lidí. Strávili jsme tam 4 hodiny a klidne bychom mohli zůstat déle, ale nebyl čas. Obrovský prostor rozdělený na spousty místností podle období, oblastí, témat... Nejvíc se mi líbily popisky u každého díla, které vysvětlovaly kontext tvorby toho díla a jeho význam.














Když jsme skončili s Met, jeli jsme ještě do nedalekého TJ Maxx pro pár věcí Vaškovi a následně metrem domu, kde už na nás čekali Daniel s Evanem. V rychlosti jsme si dobalili, rozloučili se s Helgou a nasedli ke klukům do auta, se kterými jsme jeli do centra k Madison Square Garden (MSG). Auto jsme nechali skoro naproti MSG a šli si dát jedno pivo do blízkého Irish Pubu. Po chvíli jsme si všimli, že v hospodě začíná nějaký rozruch a jaké bylo naše překvapení, když do baru přišel Connor McGregor, známý MMA fighter. Všechny pozval na panáka jablečné whiskey, kterou promotuje, vyfotil se s každým, kdo měl zájem, rozdal trička a čepice a postavil se za bar, kde všem doléval pití. Kdyby mi ale kluci neřekli, kdo to je, vůbec bych netušila 😀


A pak už jsme šli rovnou do MSG na zápas NHL, kde dneska hráli NY Rangers s Washington Capitals. Hustý to bylo! Skvělý hokej, hot dogy, popcorn, piva, Cola, show, spoustu gólů, vítězství Rangers, i ten McGregor se tam objevil!





Skončili jsme kolem 22. a ještě jeli dál do centra odškrtnout si další položku na našem seznamu - food truck Halal Guys. Dali jsme si sandwich, jak říkali kebabu. Byl dobrej! 

A pak už jsme jeli domů k Marcovi, kde nás kluci vyložili.



Žádné komentáře:

Okomentovat