pátek 10. března 2023

The High Line, Hoboken, Roosevelt Island

Vašek se nemohl dočkat dnešního dne a vstával ve 4 ráno (jet lag). Nevím, jestli to bude zítra lepší, když teď usnul už v 19:30...

Snídani jsme si dali s Marcem a hned po ní přijel Daniel a společně jsme jeli autem do New Yorku. Zaparkoval kousek od High Line, kterou jsme měli dneska v plánu.








Sarah nám dala včera dobrý tip na poměrně nový uměle vytvořený ostrůvek Little Island, na který jsme se šli podívat, když jsme si High Line prošli.





Cestou zpátky k autu jsme se stavili v Chelsea Market a dali si k obědu bagels a mini donuty.






Díky videu od Honest Guides jsme se chtěli jet podívat do New Jersey, do části Hoboken, z něhož je výhled na Manhattan. Odjížděli jsme z troubícího a přeplněného Manhattanu na liduprázdný a tichý Hoboken, kde byl jen osamělý běžec nebo pomalu projíždějící auto.





Pak jsme nasedli do auta a běžnou newyorskou dopravou, kde bych nechtěla řídit ani za nic, jsme projeli skrz Central Park až nedaleko Roosevelt Island, ke kterému jezdí lanovka v rámci městské dopravy. Cestu v ni jsme si zaplatili jen v jednom směru, ale zpátky jsme to měli zdarma díky tomu, že Daniel pracuje pro Metro North (vlakovou společnost spojující severní část New Yorku s NYC) a zmínil se o tom řidiči lanovky.








Ještě se nám nechtělo odjíždět, a tak jsme zašli do nedalekého baru a dali si několik piv z místních minipivovarů. 



Když jsme skončili a vyšli ven, právě začalo poprchávat. Ideální čas to pro dnešek zabalit a vydat se k našemu bydlení, kam nás Daniel cestou k sobě domů odvezl.

Mapa ze dneška:



Žádné komentáře:

Okomentovat