sobota 11. března 2023

Central Park, NYC ferry, Museum of American Indians

Vašek překvapivě nevstával ve 4, ale v 6:30! Snídani jsme si dali s Helgou, naší Servas hostitelkou. Neskutečně milou a zcestovalou 82letou paní, která navštívila 185 ze 193 zemí, které jsou součástí OSN. Zrovna předevčírem se vrátila z Afriky, kde cestovala v Eritrei, Burundi, Somálsku a Keni.

Po snídani jsme se vydali na metro, kterým jsme jeli až na 96th Street. Bydlíme na 190., tak to chvilku trvá - cca 30 min.


Vystoupili jsme a hned jsme narazili na TJ Maxx, kam jsem se prostě musela jít podívat. Prošli jsme si pak okolní ulice a následně došli k restauraci Barney Greenhouse, kde jsme si dali oběd - bagels s creamcheese, lososem, vejci a Vašek s nějakou jinou rybou. K pití jsme měli neustále dolévanou kávu jak ve filmu! :)))



Z restaurace jsme to vzali skrz Central Park až na  Upper East Side. Central Park v tuhle roční dobu není úplně nejkrásnější, ale už začaly růst narcisy a zlatý déšť. Ještě máme v plánu si park víc projít,  tohle byla jen ochutnávka.




Měli jsme namířeno k řece a cestou k ní potkali Guggenheim Museum, krásný domy, ulice, prostě New York.






U řeky jsme měli jasný cíl - přístav NYC ferry, který je součástí městské hromadné dopravy a pluje po Hudsonu mezi 90. ulicí a Wall Street. Musím říct, že to byly nejlíp utracené 4 dolary dne. Možná i tohohle celého výletu! Během 35 min jsme viděli Manhattan z úplně jiné perspektivy. 









V dálce je vidět i Socha Svobody!


Brooklyn Bridge


Když jsme vystoupili, prošli jsme se po Wall Street, kde jsou o víkendu jen turisti, a pokračovali k Museum of American Indians.









Z muzea jsme se šli ještě podívat na World Trade Centre. Vše kolem něj se tak strašně mění! Před 15 lety to tam vypadalo jinak než před 10 nebo 5 lety. Památníky jsou stále stejné, ale okolo nich už by to člověk od minule nepoznával. 







Pak jsme si šli dát kafe, nakoupit na večeři (dnes jsme pro Helgu vařili) a jeli metrem přesně 186 ulic zpátky domů.

Dnešní cestování:



Žádné komentáře:

Okomentovat