neděle 24. září 2023

Bairro Alto

Námořní den

Dnešní počasí hlásilo 29°C. Léto, jak má být. 

Lisabon - přílet

Poslední krátký výlet za sluncem vznikl úplnou náhodou díky Vaška služební cestě. Protahl si letenky až do neděle a domluvili jsme se, že za nik v pátek přiletím. 

Pracovala jsem pul dne a na pohodě stihla odjet na letiště a dostat se až do letadla, kde jsme pak 45 min čekali, než nás pustí na ranvej. Let už proběhl bez komplikací.

V Lisabonu mají metro až na letiště, takže nebylo těžké do něj během pár minut od příletu dojít. Během čekání na automat na lístky jsem od kolemjdoucího dostala stále platný lístek, takže jsem přestala čekat na automata rovnou vyrazila na metro. Lístek platil až do druhého dne :)

Cestou v metru jsme se domluvili, že na mě Vašek počká na zastávce. Naše shledání bylo dojemné. Jako rande po letech :)



Šla jsem si dát věci do hotelu a hned potom jsme šli pěšky do centra. Projeli jsme se tramvaji/lanovkou a sešli dolů malými uličkami. 



Prošli jsme si centrum a zašli na večeři na vyhlášenou rýži s mořskými plody. Fotku nemám, protože jsem měla takový hlad, že jsem úplně zapomněla fotit.

Po večeři jsme šli pěšky zase zpátky do hotelu a využili toho, že má bazén na střeše a dalo si večerní koupání výhledem na město.