úterý 12. července 2022

Platja del Far II.

Během posledního roku jsme se potkavaly s Annou, Anou a Yhirou v Kodani, v Praze a naposledy jsme se měly sejít v září v Barceloně. Čirou náhodou jsme ale všechny 4 ve stejnou dobu v Barceloně už teď, a tak jsme se domluvily, že se všechny sejdeme. Ana si s rodinou pronajímá letní dům na kraji Vilanovy, kam jsme dnes jeli.

Vlakem jsme to měli z "našeho" bytu 45 minut a pak ještě 10 minut pěšky z nádraží k domu na pláži. Nejdřív jsme šli vsichni do moře a pak jsme si dali pozdní oběd u domu. 











Zpátky jsme jeli až v 18 hodin, doma se potkali s naším milým hostitelem, uvařili večeři, popovídali si a šli spát.




pondělí 11. července 2022

Parc de Joan Miró

 Dnešek strávený v centru a v parku :)

Museu Nacional d'Art de Catalunya



Metro Espanya

Mercado de La Boqueria
4 druhy čerstvých smoothies



Naše dnešní svačina 




Arenas de Barcelona


Parc de Joan Miró








neděle 10. července 2022

CosmoCaixa a Camp Nou

Hezky jsme se dnes vyspali! Ač je byt trochu preplneny různými náboženskymi a cestovatelskymi artefakty, asi je tu dobrá aura a spí se tu pěkně. Děti si ráno tiše hrály nějakou hru a my se vzbudili až kolem půl 9.

Po snídani jsme jeli do CosmoCaixa, což je přírodovědné a technické muzeum, kde jsme byli i před 4 lety. Naprosto stojí za to, takže jsme šli znovu.













Kafe a zmrzka na posilnění

A tady jeste srovnání před 4 lety a teď 


Po muzeu jsme se jeli podívat na Camp Nou, domácí stadion FC Barcelona.



Uz se blížila 19. hodina a s ní i Erikuv obří hlad s pocitem smrtelneho vyhladoveni, takže jsme ještě zastavili v Dunkin' Donuts a dali si kafe a ... donuty.


K večeři jsme měli paellu, zahráli si pár her a dobrou!

sobota 9. července 2022

Odjezd ze Sant Pere de Ribes a prijezd do BCN

Vstali jsme na pohodu po 9., dali si snídani, děti šly do bazénu, Vašek s Alexisem měli naplánované společné cvičení a já balila.

Na oběd jsme jeli kousek od městečka na kopec, kde byl krásný výhled až na moře. Dali jsme si kalamary, patatas bravas, šunky, sýry a pan tumaca (opečená bageta namazana rajcetem). Po obědě jsme prijeli zpátky, vzali si zavazadla a šli i s Annou, Alexisem a Botem na autobus.


Poslední bazén 

V Barceloně jsme vystoupili na Plaza España a pěšky šli 15 minut do našeho nového bydlení. Tentokrát se jedná o byt milého pána ze SERVASu, který je aktuálně na Mallorce, takže jsme tu sami. Máme dvě ložnice, což je skvělý, a navíc bydlíme skoro v centru, což je ještě lepší.

Vybalili jsme si a rovnou zase vyrazili ven podívat se na plachetnici, která patří k Namornimu muzeu.







Cestou zpátky jsme ještě prošli kolem památníku Kryštofa Columba a pak už se vratili metrem zpatky. Jeste jsme to vzali přes supermarket a doma skoro odpadli. Dneska nás to nějak vyčerpalo :)