sobota 25. února 2017

Parc Güell

Tak si rikam, jestli nejsme nahodou efektivnejsi, kdyz jsme normalne nuceni kazdy den vstavat brzo. Nez jsme se dneska dostali z domu, bylo skoro 12 a to jsme nedelali nic jinyho nez vstavali, snidali a oblikali se. Kazdopadne pocasi se o dost zlepsilo a my mohli vyuzit mistni terasy a letost poprve si dat snidani venku.


Sli jsme dneska dalsi dlouhy pesi vylet a to do Parc Güell, ktery je na kopci, pak na misto byvalych leteckych baterii Búnquers del Carmel, kde je naprosto nejlepsi vyhled na celou Barcelonu, protoze to je na jeste vetsim kopci, a nakonec jsme to vsechno seslapli dolu a vyuzili nejblizsi stanice metra, ze ktere jsme jeli do centra. Jeste ze jsme si jako spravni vyletnici zabalili bagetu a k tomu susenky od Emca, ktery mi zbyly z letadla. Cestou totiz nebylo krome par baru vubec nic.

5,5 km vypada jako nic, ale ty krpaly!

Parc Güell jsme popravde trochu podcenili. Nebo spis nasi chut brat s sebou obrovskyho Lonely Planet Spain. Park jsme nasli v pohode, ale pak zase byly fronty na listky do placenych casti, takze nase vymluva, proc to neplatit, opet zafungovala, ale tim padem jsme potencial vsech pamatek uplne nevyuzili. Proste jsme chodili po parku, divili jsme se, co je jaka budova, jestli to je vsechno od Gaudiho, nebo je to jen nejaky soukromy dum a tak. Ale bylo to tam fakt prijemny, rozsahly a s mnoha vyhledy na mesto, takze jsme si pak vsechny informace dohledali pak doma.

To bily je urcite od Gaudiho.

Tohle taky. 

 Tohle si postavil a dokonce tam 25 let bydlel.

Tohle nevime.

Z Parcu jsme stoupali vys, pocty turistu klesaly a az uz to vys neslo, najednou jsme spatrili Barcelonu v cely svy obrovsky a rozlehly krase. 

Jihovychod Barcelony. 

 Severozapad Barcelony.

Naucili jsme se, ze ted je trend fotit se s hlavou sklonenou dolu a lehce pootevrenou pusou. Jeste to musime vypilovat...

Nasledne jsme sestoupili zpet dolu a metrem sjeli ke Goticke ctvrti, kde jsme si dali v 16:30 obed v mexicky restauraci, ktera byla uzasna, a prosli si celou oblast, v jejichz ruznych castech probihaly karnevaly, demonstrace a koncerty pro deti. Krasny den jsme zakoncili ve studentsky kavarne na kafi a pak jeli metrem domu. Veceri jsme dneska nejak nestihli. Tak snad zitra.

Vasek si po vcerejsku spravil chut. 

 Barri Gotic.

 Dvorana katedraly s palmou a husama.

 Barri Gotic.

 Barri Gotic.

Ja proste nikdy neodolam necemu zajimavymu (divnymu a hnusnymu), tentokrat mandlovy mliko s kurkumou. Ale je to zdravy!!

2 komentáře: