středa 7. srpna 2024

Obytňákem do Švédska

Plán bylo vyrazit na 2 týdny kempovat do Norska, ale dopadlo to tak, že jedeme obytňákem do Švédska. 

Auto jsme si rezervovali v lednu, trajekty v květnu a hrubý program jsme měli v červenci. 

Ohledně toho, jaké to v obytňáku je a co si vzít s sebou, jsme sondovali u známých a kamarádů, na netu i s pomocí chatGPT a Copilotu.

Na seznam věcí jsem použila Trello a mela jsem tam celkem 62 položek, což nevím, jestli je hodně nebo málo :D

Balila jsem poslední 2 dny, s Vaskem jsme navařili na dva následující dny a vše vyvrcholilo dnes, kdy jsme postupně nakládali jídlo, oblečení, peřiny, kola a další věci do toho obřího auta/domu na kolech.


Trvalo to "jen" asi hodinu a půl a pak jsme mohli slavně vyjet.



Co se nám povedlo na začátku cesty, konkrétně hned za Kulaťákem, bylo, že jsme narazili do dopravní značky a téměř si utrhli boční zrcátko. Šířka auta je opravdu velká a pro nezkušeného řidiče obytňáku dost nezvyklá. 

Sjeli jsme pak na Hradčanské do klidné ulice a naštěstí zjistili, že se nic vážného nestalo. Sklo jen vypadlo z rámečku a šlo zas nacvaknout zpátky. Dost jsme si oddychli. Další nehody už nás naštěstí minuly a celá cesta proběhla v klidu. 

Audio pohádky jedou 

Bylo před námi 6 hodin jízdy z Prahy do Rostocku. Cestou jsme si dali dvě pauzy na protažení (schovka, skákání gumy) a jídlo (řízky, karbanátky, šneky z listového těsta, brownies, bábovka, ovoce a zelenina; vidíte, doma jsme nezaháleli).



V Rostocku jsme si vybrali klidný park platz asi 15 minut od přístavu, kde máme být druhý den v 7:30 ráno. Vašek využil první obytnakove sprchy, děti využily vlhcenych ubrousků a dřezu. Připravili jsme jim postel, kde se radostně rozvalily a během pár minut usnuly.




A my jdeme taky 😴

Žádné komentáře:

Okomentovat