pátek 16. srpna 2024

Kodaň II a odjezd

Pršet mělo až odpoledne, ale začalo už ráno. Ještě, že jsme nebyli ve stanu, protože balení by byl pěkný vopruz. V obytnaku nám to ale bylo jedno💃.

Umyli jsme jen nádobí, vylili a nalili vůz a přesunuli se do čtvrti Hellerup, kde jsme zaparkovali blízko S-Tog (městský vlak). Tím jsme jeli do centra do nedaleké kavárny přímo v městské knihovně. Dali jsme si kafe, kakao a croissanty a pak jsem šla s dětmi do 2. patra, které bylo celé dětskou sekcí.








Z knihovny jsme pak zašli už jen do Netta nakoupit a jeli zpátky na oběd v obytňáku. Po obědě už jsme jeli přímo do městečka Gedser na jihu Sjaellandu, odkud nám jel trajekt do Rostocku. Plavba trvala sotva dvě hodiny, během kterých jsme si četli, hráli hry, jedli a koukali na palubě na moře. 









Z Rostocku jsme sjeli až pod Berlín, kde dneska nocujeme na pěkném a klidném parkovišti,které je obklopené zelení (zdá se takhle v noci). Dobrou!


čtvrtek 15. srpna 2024

Kodaň

Den strávený v Kodani, kdy bylo horko (26°) - na to máme tady štěstí už po několikáté (viz příspěvky s roční Agi z roku 2016 tady na blogu).

Využila jsem toho, že jsem v Kodani a hned ráno se sešla s kamarádkou ze studií. Vašek a zbytek crew prijeli později na Østerport, kde jsem je vyzvedla. Nejdřív jsme jeli k malé mořské víle, pak na Kastelet a po něm do centra na kafe do Coffee Colective. 








Nechali jsme u kavárny kola a šli pěšky ke Kulaté věži (Rund Turm) a do Nyhavn.









Následně jsme se vrátili pro kola a vyjeli do Christianie, na kterou se Agi po loňské návštěvě moc těšila.










Mraky vypadají hrozivě, ale jen trochu kapalo. Odpoledne jsme se vrátili zpátky do centra a nastoupili do vlaku směr Holte, kam jsme jeli navštívit Lisu, Ulrika, Katrine a Jacoba.



Ač jsme si mysleli, že je jen pozdravime, nakonec jsme odjížděli až před 21. hodinou. Naštěstí je od nich náš kemp vzdálený jen 15 minut na kole, takže jsme pak byli "doma" rychle.

středa 14. srpna 2024

Rasjön

Naše přespávací místo bylo tak krásné, že jsme na něm strávili skoro celý den. Bylo slunečné a teplé počasí kolem 24° a den jsme začali snídaní venku. 


Po snídani jsme skočili všichni do jezera a zaplavali si. Zbytek aktivit už byl podle libosti osazenstva. Někdo si šel zacvičit, někdo na procházku, někdo trhal borůvky, někdo stavěl z písku na pláži, další skákal do vody, ...












Odpoledne jsme si vše sbalili a odjeli do Kodaně. Přesun trval asi 3 hodiny, necelých 300 km. Už předem jsme se těšili na přejezd přes most Öresund/Øresund, který je vidět ze břehů Dánska i Švédska.


Do kempu jsme dorazili v podvečer a je to moc krásný kemp se spoustou vymožeností a určitě bude nejdražším na naší cestě, ale moc vybírat v Kodani nešlo.


Zítra nás čeká projížďka Kodaní, kam plánujeme jet na kole.