úterý 7. června 2016

Holtegaard

Na dnešek byl v plánu zámek Gamle Holtegaard, který je asi 3 km od domu. Vybrala jsem trasu přes hřbitov Søllerød, o čemž jsem ale původně nevěděla, takže jsme si nejdřív mysleli, v jakým krásným parku to jdeme, dokud nám nezačalo být divný, že je tam poházeno pár kamenů se jmény a najednou jich bylo víc a víc, až nám to došlo. Jiný kraj, jiný hřbitov, no.



Na zámku probíhala výstava mladýho dánskýho umělce, kterou tvořily hlavně videoprojekce a pár obrazů. Vždycky se snažíme během cestování navštívit aspoň jedno muzeum moderního umění a stále nás dokáže fascinovat, že vůbec nechápeme, co nám chce autor říct. Čína, Izrael, Turecko, Británie, Dánsko... Je úžasný, jak se umělci snaží nejrůznějšími způsoby stvořit něco, čemu rozumí jen málokdo :) 

Holtegaard je taky známý svojí velkou barokní zahradou, jejíž fontány ocenila obzvlášť Agi a odnesla si odtamtud mokrý oblečení a šťastný výraz ve tváři, že už nemusí zírat na ty divný videa. Naštěstí bylo kolem 25°C, tak zas rychle uschla.


Ze zámku jsme pokračovali do Dyrehaven, tj. jeleního parku, kde jsme měli štěstí na jedno pěkný stádo. Cestou jsme se stavili u zámečku Ermitage s výhledem na moře a pak už zamířili domů na večeři a zmrzku. Zmožená Agi ani neměla sílu žebrat a po koupání okamžitě usla...




Žádné komentáře:

Okomentovat