neděle 5. června 2016

Roskilde

Na dnešní snídani jsme pekly domácí housky, ale tak trochu někdo zabil droždí vařící vodou, takže vůbec nevykynulo a tím pádem se to, co se upeklo, rovnou vyhodilo (fakt se to nedalo). Naštěstí je ale 5 minut od domu úžasná pekárna, takže nikdo nelitoval, že housky nejsou.

Po snídani jsme šli na bleší trh, který se dnes ale nekonal kvůli svátku samostatnosti Dánska, takže jsme si dali jen procházku po okolí a vrátili se domů. Aspoň jsem ušetřila! 

Zabalili jsme jídlo na piknik a jeli do Roskilde, kde bylo v plánu muzeum vikingských lodí. Muzeum bylo úžasný - modely vikingských lodí v životní velikosti, které pluly v zátoce, možnosti zkusit si vyrobit lano, lodičku, něco si vyřezat, zahrát si vikingský hry a hlavně se podívat na pět zrestaurovaných lodí z éry vikingů, které se našly pod mořem před 60 lety.






 Po muzeu jsme se opět šli odměnit zmrzlinou, tentokrát výbornou. Kombinace pomeranč-passion fruit a jahodový koldskål byla nepřekonatelná. Agi si chtěla taky líznout, ale měla smůlu a dostala jen kornout. 


 Cestou zpátky usla, takže jsme mysleli, že půjde do postele později, ale asi dneska bylo zážitků ještě víc než obvykle, takže usla v celkem normální čas. A my jdem ven!

Žádné komentáře:

Okomentovat