čtvrtek 10. srpna 2023

Magdeburg

Po newyorském výletu zase začínám se zápisky z cest. Vyrazili jsme tentokrát autem do Dánska a vezmeme to přes dvě zastávky v Německu. 

Postupně jsem balila poslední 3 dny před odjezdem, abych vše stihla a nedělala to den předem, což by mi zabralo celou noc, když jsme vyjížděli ve čtvrtek.

Původní plán vyjet v 9 se posunul jen o necelou hodinu, což považuji za úspěch. Vzali jsme to přes D8 na Drážďany a se dvěma zastávkami prijeli přesně v 15:30 do Magdeburgu (cesta měla trvat 3:50 hod, nevím, co nám tak trvalo 😬)



V Magdeburgu jsme prijeli na parkoviště u velkého parku Elbauenpark, kde už na nás čekala Florence, dcera naší hostitelky, aby s námi strávila odpoledne. 

Elbauenpark je obří park s mnoha možnostmi pro deti i dospělé. Trampolíny, lezecké stěny, klouzacky, bobová dráha, vodní hřiště, výstavní prostory, ...






Po ochutnávce venkovních prostor jsme šli do Jahrtausendturm, což je kombinace historického, přírodovědného a technického muzea.








Když jsme si prohlédli vnitřek, mohli jsme vyjít na venkovní ochoz a vylézt až na špičku věže.



Během odchodu z parku jsme ještě potkali německého Večerníčka Sandmanna a pak už jeli autem do našeho dočasného ubytování.

Florence nás odnavigovala až k sobě domů, kde nás přivítala její maminka Ulrike s manželem...ehm teď jsem to zapomněla... a dali jsme si domácí pizzu a zmrzlinu, děti si zaskákaly na trampolíně a pohoupaly na houpačce. Hezky jsme si popovídali o tom, co dělali naši prarodiče během 2. světové války, o rozdílech v sociálních oblastech ve východním a západním Německu, o vyrovnávani se s komunistickou a nacistickou minulostí a následně šli spát. 

1 komentář: