čtvrtek 15. října 2015

Lidi II.

Dneska jsem pracovala jen od 7, ale odpoledne už jsem to trochu zatáhla, protože jsem byla úplně mrtvá. Naštěstí se toho moc neprobíralo, tak jsem nikomu nechyběla. Včera tu začalo regulérní jaro a přes den bylo krásně! Slunce, teplo a kdybych nemusela sedět v zasedačce, tak z toho mám i radost :)

Níže vám představím další pětici lidí tady kolem mě. Je hrozně těžký vybrat ze všech lidí jen pět, protože jsou všichni zajímaví a fajn.



Minna je z Finska a překvapila mě dvěma věcma. 1) Je jí 38. 2) Má pět dětí. Zrovna dokončuje stavbu domu, který staví na místě toho starého, který musela nechat spálit, protože se do něj dostala plíseň. Minna je samoživitelka. Děti měla postupně se dvěma partnery, ale ani s jedním se nestýká a děti taky ne. Pracuje na půl úvazku v kostele. Taky se ptáte, jak uživí pět dětí? Říkala, že ve Finsku je dobrý sociální systém, takže díky tomu to zvládá. Ale prý to je jen tak tak.



Aslihan je původně z Turecka, ale žije v Austrálii, kde studuje na PhD. Zabývá se tématem vzdělávání uprchlíků. Jako první nám tenhle týden řekla o bombovým útoku v Ankaře, protože tam žije její rodina a kamarádi. Kdybych byla v Praze, tak je to jen další z mnoha výbuchů, ale takhle to už najednou nebyla úplně anonymní událost...



Jose Roberto z Guatemaly nesnídá, protože by mu z toho bylo špatně. Manželka mu vždycky připraví stejný sendvič se šunkou a sýrem, který si vezme do práce a tam ho sní až kolem 11 hodin. Kávu nepije (divný, když je z Guatemaly!), ale miluje pivo. Každý den vypije minimálně jedno až dvě. Byl i v Praze a tamní pivo (Plzeň) mu chutnalo. Říkal, že nejhorší pivo, které kdy pil, bylo v Indii - Indian Pale Ale. Ještě teď se otřásne, když si na to vzpomene.



Trang je z Vietnamu a přestože vypadá na 14, je jí 28. Je hodně technicky vybavená - má super mobil, počítač, zrcadlovku a dokonce polaroid (mám fotku!). Často si dělá z ostatních lidí srandu, nejradši z Japonců a Korejců, kteří jsou úplně vedle a vůbec to nechápou. Pracuje v Hanoji jako event manažerka na univerzitě, ale moc jí to neba, protože to je hodně zaměřený na práci s detailem. Ale ráda potkává nový lidi, tak aspoň něco!




A jako poslední jsou tady Tyron a Amy - zástupci maorského obyvatelstva na Zélandu. Jejich spolužáci pro nás uspořádali úžasný představení s tradičními písněmi a tancem - jeden z nejhezčích zážitků tady! Tyrona s Amy jsem odchytla těsně před odchodem, takže o nic bohužel nic nevim. Ale byli moc přátelští a milí! 

Žádné komentáře:

Okomentovat