pondělí 12. října 2015

Lidi

Jsou tady účastníci z téměř 60 zemí. Přestože jsem studovala v zahraničí a v Servasu jsem celý život, ještě nikdy jsem neměla příležitost mluvit s někým, kdo pochází např. z Malawi, Rwandy, Panamy, Hondurasu nebo třeba Kyrgyzstánu.
Napadlo mě tedy představit pár účastníků, kteří jsou tady se mnou. 



Jane ze Rwandy mi říkala, že u nich není úplně běžný, aby spolu mladý lidi chodili. Prý je to teď lepší než dřív, ale kdyby řekla svojí mámě, že má kluka, tak jí asi zabije (Jane slova). I teď je dost běžný, že rodiče svým dětem hledají partnery. A navíc to mají chlapi těžký, protože když jdou požádat o ruku dcery, musí přijít s mnoha dary taky pro celé příbuzenstvo.



Asiija pochází z Kyrgyzstánu a tvrdí, že má na sobě jarní bundu. Jak asi vypadá ta zimní? Její původ je ryze kyrgyzský, což je docela zajímavé, když v Kyrgyzstánu žije velké množství dalších národností jako Rusové, Uzbeci, Ukrajinci, Němci (!), Tataři, Dungani, Ujguři, Kazaši a Korejci.



Jack bydlí ve městě Guangzhou na jihu Číny. Když jsme se bavili o letištích, říkal, že letiště v jeho městě je strašně malý. Asiija ale říkala, že větší letiště ještě neviděla. Jack je jedním z celkem dvaceti Servas členů v Číně, což je dost málo, když vezmeme v potaz celkovou populaci. Třeba v Indii je členů přes 500.



Isabela je Brazilka a loňský rok strávila na univerzitě v Mnichově. Cestovala po Evropě, co to šlo, a hrozně se jí tam líbilo. Teď je zase zpátky v Brazílii a prý se dost doma nudí. Nicméně by klidně mohla cestovat i doma; ještě nikdy nebyla v amazonských pralesech, přestože je má prakticky za rohem (hodinka nebo dvě letadlem).




Ben je tady doma - pochází z Wellingtonu. Co mě překvapilo, že jeho rodina nevlastní žádné ovce a Ben ani nezná nikoho, kdo nějaké ovce má. Je to nečekaný, když je tady na jednoho člověka asi 15 ovcí. Vystudoval filmovou akademii - kameru, ale říkal, že to bylo moc technický a dál chce studovat psaní.


Kdyby byl zájem o další lidi, stačí říct :)

11 komentářů:

  1. Také budu ráda za seznámení i s dalšími. Díky moc! Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Karol, poznámka o (ne)ovcích Bena mě upřímně pobavila (podobně třeba ještě anexe křížal v předchozím příspěvku). Piš dál, je to super čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  3. to jste hodní! tak jo, zítra zase někoho překecám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Viiiiiic lidi!
    Vyzpovidej je vsechny

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se Ben taky líbí se přiznávám :)

    OdpovědětVymazat
  6. A tvůj blog samozřejmě taky :D

    OdpovědětVymazat