neděle 13. března 2016

Na pláži

Na dnešek hlásili teploty přes 27°C, takže ideální den k tomu, abychom ho strávili na pláži. Vyšli jsme z bytu obtěžkáni několika zavazadly stejně jako kamkoliv, kam s Agi jdeme, a zamířili na 20 minut vzdálenou pláž. Dneska je tu neděle, ale pro Izraelce je to jako naše pondělí, takže tam skoro nikdo nebyl (navíc kdo by chodil na pláž, když není ani těch 30°C, že jo).
Agi byla na pláži jako doma. Přinesených hraček si ani nevšimla a hned začala přesypávat písek z jedné strany na druhou. Po pár minutách byla z půlky zasypaná pískem, protože se tak rozdováděla, že ho začala házat za sebe, což znamenalo přímo na sebe. Zázrakem se jí písek za celý den nedostal do očí ani ho nejedla, což považuju za úspěch.


Na závěr tohoto úspěšného dne jsme jí převlékli do plavek a vzali jí do moře, abychom konečně využili jejích hodin plavání, na které chodí už od 3 měsíců. Teplota vody asi nebyla úplně podle jejích představ a navíc vody bylo asi trochu víc, než je zvyklá, ale hrdinně zvládla pár ponoření. Když začala natahovat (doslova po pár ponořeních), vzali jsme jí z vody a odnesli do venkovní sprchy, kde jsme jí několikrát osprchovali, což taky moc neocenila, ale kupodivu to přežila bez breku, a hned, co jsme jí převlíkli, usla cestou domů v nosítku.


My jsme se na pláži střídali o péči o ní, takže jsme se zvládli spálit a přečíst pár stránek knih, jako kdybychom tam byli bez Agi.
Zítra má být podle místních poměrů hnusně (22°C), takže pláž vynecháme a půjdeme někam za kulturou!

Žádné komentáře:

Okomentovat