pondělí 5. července 2021

Centrum Madridu

Po včerejším náročném dni jsme tak trochu doufali,že děti si pospi, ale vstaly v 7:30, a tak jsme si dali pohodové ráno u netflixu. 

Po snídani jsme šli na autobus, kterým jsme jeli vyhlídkovou jízdu až do centra. Doporučila nám ho majitelka bytu. Cesta byla tak dlouhá (45 min), že děti z toho usly, čímž prokázaly, že ráno vážně měly spát dýl... Ale jinak jsme toho po cestě viděli fakt spoustu.

Dojeli jsme na Sol a rovnou šli na zmrzku. Včera jsem udělala menší rešerši místních zmrzlin a pár si jich uložila, protože mám ráda jít najisto :)))






Po zmrzce jsme šli ke Královskému paláci a tesne před ním ještě zastavili na hřišti. Když pohodový den,tak pohodový den,že jo.


Ještě před palácem jsme ale procházeli kolem Museo del Jamon, kde jsme si vzali rychlou svačinu jamón v bagete. 



A pak to šlo s památkami ráz na ráz: Plaza Mayor, 
 Královský palác, bazilika. Všechno krásné a monumentální. Zas nám ale trochu vyhladlo, tak jsme šli na patatas bravas a potom centrem na churros s horkou čokoládou (co jinyho v tom vedru :)))










Ještě jsme šli do foodie trhu Mercado san Miguel, o kterým všude píšou, jaký je to must have. Kam se to ale hrabe na londýnský haly... Nicméně jsme si dali aspoň musle (Agi vybírala), protože jsme si říkali, že musíme, když už tam jsme.

Tahle fotka strašně kecá- Erik jednu mušli jen olizl a pak ji znechuceně vrátil na talíř. 
Agi pak snědla většinu :)


Mecoun byl dobrej, na něj se šly podívat asi třikrát ("můžu šáhnout?")

Den jsme zakončili na pivu s mým španělským kolegou z ING. 

1 komentář:

  1. krasne si uzivate a vypada to, ze to ani vic uz nejde. Churos vypadaji skvostne...

    OdpovědětVymazat