pátek 9. července 2021

Vitoria a Labastida

Ráno po snídani jsme si zabalili věci na jednu noc jinde a šli ven si trochu projít další část Bilbaa, její prumyslovejsi část.




Pak jsme došli do autopůjčovny, kde jsme měli zarezervovany auto, kterým jsme jeli na jih.

Deti v něm byly jako doma :))

Dojeli jsme do Vitorie, zaparkovali v centru a jako první věc jsme se šli najíst. Našli jsme spanelsky bistro a dali si menu del día, což spočívalo v prvním chodu - rýži na šafránu s ingrediencemi co-dum-dal (kure, vepřový, kolečka parku, kukuřice, mrkev) a jako druhý chod takový hovězí řízek plněný se sýrem a slaninou s hranolkami. Dezertem byl meloun piel de sapo.

A pak už jsme si procházeli krasny, starobylý gotický město a ještě navštívili dvě muzea - archeologické a muzeum hracích karet, jelikož Vitoria je znama svými továrnami na výrobu karet.















Škoda že jsme neměli víc času, Vitoria by si určitě zasloužila delší návštěvu. Museli jsme ale ještě nakoupit na večer a jet ještě dál na jih do La Rioja, kde jsme měli přespat.



Rioja je spanelska vinařská oblast a v momentě,kdy se překročí její hranice,jsou všude vinice a vinařství. Nedaleko vesnice Labastida vlastní malý pozemek i Joseba, který si tam před pár lety nechal dovézt lodní kontejner a upravil si ho tak, aby v něm mohl přespat. Do takové kovové chaty :)





Přijel i Joseba s klukem z Taiwanu, který u něj zrovna byl na airbnb. Rozdělali jsme oheň, Joseba na grilu udělal maso a zeleninu a obklopeni vinicemi jsme si užívali klídek a romantiku :)




Po jídle kluci odjeli zpátky do Bilbaa a my se uložili ke spánku. Děti na postel,já na zem a Vašek do hamaky, kde vydržel několik hodin, než to vzdal a lehl si ke mně na zem :)
Jinak to ale byla krásná noc a super zážitek!


4 komentáře:

  1. Uplne mi to vhani slzy do oci, jak si to skvele uzivate a pripomina mi to Italii, jak jsme jeziki ka Carlovi! Pro deti zazitek na cely zivot.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovej peknej zážitek jsme vážně nečekali. Jak říká Tomáš- nejlepší je nemít žádný očekávání a toho se fakt držíme:D

      Vymazat
  2. Tak do Vitorie bych se ráda podívala a jestli tam není přehnaně turistů snad i přestěhovala:) nádhera

    OdpovědětVymazat