středa 7. července 2021

Cesta do Bilbaa

Dneska ráno jsme vše zabalili a po velký snídani (tortilla de patatas) jsme šli do nedalekého parku, kde mají asi 10 dětských hřišť. Děti si tam užily dostatečně a jejich radost jsme ještě navysili, když jsme šli na poslední madridske churros do blízké kavárny.



Naposledy jsme šli ještě do bytu vyzvednout si věci a pak už rovnou metrem a busem na letiště. Naštěstí jsme bydleli na vychodnejsi straně Madridu,tedy blíž k letišti,čímž nám cesta zabrala asi 20 minut.

Na letiště jsme prijeli trochu zbytečně brzo (ale tak lepší než pozdě zejo) a po klidné security kontrole jsme čekali na otevření gatu. U ní bylo menší indoor dětské hřiště, kde se děti před letem vyblbly. 

Samotný let trval necelou hodinu.

Po příletu jsme šli na bus a za 10 min jsme dojeli do našeho nového ubytování u kamaráda Joseby. Po zabydleni jsme šli prozkoumat okolí.






S Josebou jsme pak ještě zašli na pintxos, který jsou tady v Baskicku vyhlášený. S krevetou, krabem, smazenou rybou, jamónem a rybizem, kozím sýrem, na bagete, domácí housce, tortille de patatas. Člověk má vážně problém si vybrat!! Dneska jsem celou nabídku v baru,kde jsme byli, nefotila, ale příště musím.

Po pintxos jsme ještě šli na zmrzku a orxatu. Super den! :)



2 komentáře: