pondělí 12. července 2021

Poslední den

Poslední ráno ve Španělsku jsme vstali dřív než děti. Nebylo to jen tak, ale měli jsme nastaveny budík, abychom dneska stihli všechno, co jsme měli v plánu. Zabalili jsme si (naposledy, hurá) a po snídani šli nejdřív koupit dárečky :) 

A poslat pohledy!!

Hned poté jsme šli do Zary, kde si Vašek chtěl nakoupit pár nových kousků do botniku a jako třetí aktivita byla návštěva muzea Gugenheim. Nechávali jsme si ji až na pondělí, kdy jsme věděli, že nic většího už nestiheme a muzeum bylo must see.



Štěně celé z živých květin 

Nejdřív jsme se posilnili v místním bistru na posledních pintxos, tortille de patatas, cafe con leche a mosto a pak si hezky v klidu a bez knourani (nekoho, kdo by snad mohl mít hlad) prošli všechny tři patra muzea. Už v Madridu jsme chtěli do muzea současného umění, tak aspoň se nám to podařilo v Bilbau - zvlastnosti typu obřího černého obrazu, 15minutoveho videa, kde je velká domino dráha, video projekce na stropě, avantgardní němé scifi filmy a mnoho dalšího.









I děti tahle různorodost bavila :)

Pak už jsme si jen koupili ingredience na sendviče na cestu,vyzvedli zavazadla u Joseby a jeli na letiště. Tam jsme bez problémů prošli kontrolami a fakt nechtěli nic jiného než naše potvrzení o ockovani a Agi negativni test. Let do Amstru proběhl v malém letadle, se snackem a pitím (výhody ne-nizkonakladovky), kdy letadlo bylo naplněné jen ze dvou třetin. 

Čau, Bilbao, a zas někdy!

Z Amsterdamu do Prahy už jsme letěli standardním 737 a bylo plné do posledního sedadla.

Uz teď se těšíme na další cestu kamkoliv!

1 komentář: